Για να γινει δεκτη απο την κοινωνια μια ομαδα ανθρωπων,πρεπει να καλυπτει το 1% του πληθυσμου της.
Εμεις δεν συμπληρωνουμε το ποσοστο αυτο....
η κοινωνια δε μας δεχεται.....
αλλα εμεις την πολεμαμε...
οχι για να μας δεχτει,αλλα γιατι διαφερουμε...
διαφερουμε για την Ιδεα και την Τιμη μας!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ


Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Ζητούν όπλα οι κάτοικοι του κέντρου!


Σοκ στην ΕΛΑΣ, αφού 190 κάτοικοι αιτούνται άδειας οπλοκατοχής


Λένε ότι μόνο αν πάρουν το νόμο στα χέρια τους θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα



Την πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία υπογράφουν κάτοικοι, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, δικηγόροι, ακόμη και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου



Το να λέμε ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στο κέντρο και τις αντιδράσεις των κατοίκων του που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα- γράμματα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο είναι μάλλον εύκολο. Το να το αποδεικνύουμε με ένα έγγραφο που αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, προκαλεί σοκ. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η “Press Time”, απελπισμένοι οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, γύρω από το παλιό Εφετείο, που έχει μετατραπεί σε «γκέτο», συμπεραίνουν ότι η Αστυνομία δε μπορεί να ελέγξει την εγκληματικότητα και να τους προστατεύσει. Ως εκ τούτου ζητούν να τους επιτραπεί από το Κράτος να οπλοφορούν! Μόνο έτσι οι 190 αιτούντες, ανάμεσά τους και ο παπάς της περιοχής νοιώθουν ότι θα είναι ασφαλείς. Και κάτι άλλο: Τώρα, το ρεζιλίκι για την κατάσταση στην περιοχή γίνεται διεθνές, αφού η επιστολή έφτασε μεταξύ άλλων και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στον πρόεδρό του και στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή…

Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες γύρω από το παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους νοιώθουν απροστάτευτοι και με επιστολή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας ζητούν, εκτός από την αυτονόητη ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και των περιπολιών, άδεια οπλοκατοχής για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα στη γειτονιά τους! Με πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία προς τους διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης, που υπογράφουν 190 κάτοικοι, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, δικηγόροι, ακόμη και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, απαριθμούν τα ατέλειωτα κρούσματα ληστειών στη μέση του δρόμου, διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας από λαθρομετανάστες και καταγγέλλουν ότι τις περισσότερες φορές τα περιπολικά φτάνουν κατόπιν εορτής. Και όχι μόνο, αλλά δέχονται συχνά επιθέσεις από τους αλλοδαπούς που έχουν καταλάβει το παλιό Εφετείο, με μάρμαρα και πέτρες! Οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά τους ως «εφιάλτη», κάτι «σαν σε ταινίες κατάλυσης του κράτους και επικράτησης συμμοριών άγριων κακοποιών» και μιλούν για βιασμούς γυναικών από νεαρούς που έχουν βρει κατάλυμα στο κτίριο.

Πράγματι, τους τελευταίους μήνες το άλλοτε πολυτελές ξενοδοχείο «Αμπασαντέρ», που έως το 2000 στέγαζε το Εφετείο Αθηνών, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέμπτης κατηγορίας σε μια τριτοκοσμική πρωτεύουσα, μια ανάσα από την πλατεία Ομονοίας. Εκατοντάδες αλλοδαποί ζουν μέσα στο βρώμικο κτίριο, κοιμούνται πάνω σε παλιά στρώματα, λούζουν ο ένας τον άλλο με αυτοσχέδια ποτιστήρια και απλώνουν τα ρούχα τους στα ξεχαρβαλωμένα παράθυρα και τα σκονισμένα μπαλκόνια, υπό τον έλεγχο μιας άτυπης μαφίας που εισπράττει χρήματα για να τους επιτρέπει να το χρησιμοποιούν ως κατάλυμα, με «ταρίφα» 5-6 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση!



Η επιστολή - σοκ

Η αναφορά- καταγγελία των 190 φορέων του κέντρου της Αθήνας έχει ως τελικό αποδέκτη το ΑΤ Ομονοίας. Κοινοποιήθηκε όμως και στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, τον πρόεδρο της Βουλής, το Νομάρχη Αθηνών, το Δήμαρχο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, προκαλώντας σοκ και στις Βρυξέλλες!

Οι υπογράφοντες την επιστολή κάνουν λόγο για «κατάλυση του Κράτους, της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών των πολιτών» από κυκλώματα τα οποία, όπως λένε αποτελούν «οργανωμένο έγκλημα» που απειλεί τις ζωές και τις περιουσίες τους. Αιτούνται λοιπόν άδεια οπλοκατοχής για όλους τους, τονίζοντας ότι αποτελεί εκ του νόμου (εθνικού και ευρωπαϊκού) υποχρέωση όσων λάβουν την επιστολή να προωθήσουν το αίτημά τους!

Οι 190 που υπογράφουν την επιστολή επισημαίνουν ότι κινδυνεύουν άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα και η δημόσια υγεία. Οι επαγγελματίες μετρούν τα διαφυγόντα κέρδη τους από την γκετοποίηση της περιοχής και οι μόνιμοι κάτοικοι μιλούν για αδυναμία και αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των εφαρμοζόμενων μέτρων από τις αρμόδιες αρχές.

Μάλιστα κάνουν λόγο για κλοπές ακόμη και μέσα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και χαρακτηρίζουν «άβατη» την οδό Ζήνωνος, απ’ όπου «μόνο πλάτη με πλάτη και ανάμεσα από αλλοδαπούς παραεμπόρους από την Ασία και την Αφρική μπορεί κανείς να περάσει». Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούν άδεια οπλοκατοχής και την εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, με μόνιμες και συνεχείς περιπολίες, αλλά και την απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών.



Αυγά στις τζαμαρίες

Πριν από λίγες ημέρες οι καταστηματάρχες της περιοχής κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του ταμείου των εμποροϋπαλλήλων, ιδιοκτησία του οποίου είναι το κτίριο της οδού Σωκράτους. Εδώ και οκτώ χρόνια, που το Εφετείο έχει μετακομίσει πίσω από τον Άρειο Πάγο, παραμένει αναξιοποίητο, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τα ταμεία. Όμως, λίγες ώρες μετά την τοιχοκόλληση ανακοίνωσης για εκκένωση και καθαρισμό του κτιρίου, οι καταστηματάρχες πριν ακόμη ανοίξουν τα ταμεία τους, αναγκάστηκαν να πάρουν τα σφουγγάρια για να καθαρίσουν τις τζαμαρίες από τα αυγά που είχαν ρίξει άγνωστοι, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της νύχτας! «Τα αυγά στα μαγαζιά μας ίσως ήταν μόνο η αρχή, ποιος ξέρει; Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τους ανθρώπους αυτούς, είναι ταλαιπωρημένοι, αλλά εμείς τι φταίμε;», έλεγε ένας καταστηματάρχης στην Press Time με την παράκληση να μην δημοσιευθεί το όνομά του…

Ο φόβος έχει κυριεύσει όλους όσοι ζουν και εργάζονται γύρω από την οδό Σωκράτους, ιδιαίτερα μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και αρπαγών τσαντών στη μέση του δρόμου. Αποκορύφωμα ήταν η ληστεία σε βάρος ενός επαγγελματία, τον οποίο νεαροί αλλοδαποί περίμεναν να κλείσει το κατάστημά του και τον λήστεψαν σε μια σκοτεινή γωνία, λίγα μέτρα μακριά!

απο:http://www.press-time.com/index/oplakatoikoikentrou-gr.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου