Για να γινει δεκτη απο την κοινωνια μια ομαδα ανθρωπων,πρεπει να καλυπτει το 1% του πληθυσμου της.
Εμεις δεν συμπληρωνουμε το ποσοστο αυτο....
η κοινωνια δε μας δεχεται.....
αλλα εμεις την πολεμαμε...
οχι για να μας δεχτει,αλλα γιατι διαφερουμε...
διαφερουμε για την Ιδεα και την Τιμη μας!

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΧΤΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ


Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Γερμανία: Υπουργός ζητά την επανέκδοση του βιβλίου “Ο Αγών Μου»”


Το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο αγών μου» ζητά να επανεκδοθεί υπουργός από το κρατίδιο της Βαυαρίας. Ο λόγος δεν είναι ο θαυμασμός του για το σύγγραμμα. Αντίθετα, υποστηρίζει ότι αν επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία του στη Γερμανία με σχόλια ιστορικών, θα είναι λιγότερες οι πιθανότητες να γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης από ακραίους.

Ο Βόλφγκανγκ Χόιμπις, υπουργός Επιστημών και Έρευνας της Βαυαρίας, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του ότι η επανέκδοση του βιβλίου θα μειώσει τον κίνδυνο να εκμεταλλευτούν το κείμενο οι νεοναζί όταν τα πνευματικά δικαιώματα παύσουν να ανήκουν στο κρατίδιο της Βαυαρίας, πράγμα που θα γίνει το 2015.
«Υπάρχει κίνδυνος αγύρτες και νεοναζί να εκμεταλλευτούν αυτό το μυσαρό βιβλίο όταν η Βαυαρία δεν θα έχει πια τα δικαιώματα. Είμαι επομένως της άποψης να ετοιμαστεί μια έκδοση με κριτικά σχόλια» ανέφερε ο Χόιμπις.
Σημειώνεται ότι το βιβλίο του Χίτλερ, «Ο αγών μου» απαγορεύτηκε στη Γερμανία μετά το τέλος του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου αλλά τα πνευματικά δικαιώματα παύουν να ισχύουν 70 χρόνια μετά το θάνατο του συγγραφέα.
Πολλοί ιστορικοί αλλά και εβραϊκές οργανώσεις έχουν επίσης ταχθεί υπέρ της επανέκδοσης του βιβλίου, με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με κριτικές υποσημειώσεις.

απο http://www.cosmo.gr/Politics/Germany/243504.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου